Tort de portocale

Reteta culinara » Retete dulciuri » Tort de portocale

Tort de portocale

 Tort_de_portocale_13

Ingrediente:

  • 1/2 l lapte
  • 300g zahar pudra
  • 4 portocale
  • 4 oua
  • 2 linguri faina
  • 5 lingurite gelatina (noi puneam mai mult )
  • 1/2 kg frisca
  • vanilie
  • faguri / fursecuri / biscuiti / piscoturi de sampanie

Am ras coaja de la 2 portocale si am pus-o intr-o cratita:

 Tort_de_portocale_1

Peste ea am turnat laptele si vanilia si am pus totul pe foc.

 Tort_de_portocale_2

Am pus gelatina intr-o cana:

 Tort_de_portocale_3

Si-am topit-o cu lapte:

 Tort_de_portocale_4

Cand a clocotit laptele, se da deoparte cratita si se adauga gelatina, rand pe rand, ca sa nu se branzeasca!

 Tort_de_portocale_5

Separat se freaca zaharul cu galbenusurile:

 Tort_de_portocale_6

Eu le-am batut cu telul, pana s-au albit:

 Tort_de_portocale_7

Se adauga faina si se toarna peste laptele fierbinte. Se pune cratita pe foc si se fierbe mestecand in ea. Cand se vede fundul in timp ce se invarte se da deoparte si se raceste in chiuveta sau se da la rece:

 Tort_de_portocale_8

Albusurile batute spuma se adauga peste crema:

 Tort_de_portocale_9

Apoi frisca:

 Tort_de_portocale_10

Separat se taie portocalele in rondele subtiri. Se unge o forma cu unt, se tapeteaza cu rondelele de portocale pe fund si lateral. Se toarna 1/3 din crema, se pune un rand de biscuiti. Eu am folosit faguri:

 Tort_de_portocale_11

Se toarna restul de crema si se pune inca un rand de faguri / biscuiti. Se da la rece 24h (frigider):

 Tort_de_portocale_12

Se "plimba" cratita pe flacara de la aragaz apoi se rastoarna tortul pe platou, cu grija:

 Tort_de_portocale_13

Se feliaza foarte frumos:

 Tort_de_portocale_14

Adauga comentariu la reteta - Tort de portocale


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizeaz─â

Retete

Retete culinare cu imagini

Caltabosi
Supa Imperiala
Melcisori de pizza
Chec de carne
Capunti alla puttanesca
Friptura de porc cu sorici
Tarta cu vinete
Carne de miel in stil mongolez
Supa de coada de bou (Ochsenschwanzsuppe)
Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Compot de rubarba
Caipirinha
Chisca cu hrisca - caltabos de Bucovina
Ciorba de salata
Gnocchi cu spanac pe sos de rosii cu ciuperci