Ingrediente:
- 1/2 l lapte
- 300g zahar pudra
- 4 portocale
- 4 oua
- 2 linguri faina
- 5 lingurite gelatina (noi puneam mai mult )
- 1/2 kg frisca
- vanilie
- faguri / fursecuri / biscuiti / piscoturi de sampanie
Am ras coaja de la 2 portocale si am pus-o intr-o cratita:
Peste ea am turnat laptele si vanilia si am pus totul pe foc.
Am pus gelatina intr-o cana:
Si-am topit-o cu lapte:
Cand a clocotit laptele, se da deoparte cratita si se adauga gelatina, rand pe rand, ca sa nu se branzeasca!
Separat se freaca zaharul cu galbenusurile:
Eu le-am batut cu telul, pana s-au albit:
Se adauga faina si se toarna peste laptele fierbinte. Se pune cratita pe foc si se fierbe mestecand in ea. Cand se vede fundul in timp ce se invarte se da deoparte si se raceste in chiuveta sau se da la rece:
Albusurile batute spuma se adauga peste crema:
Apoi frisca:
Separat se taie portocalele in rondele subtiri. Se unge o forma cu unt, se tapeteaza cu rondelele de portocale pe fund si lateral. Se toarna 1/3 din crema, se pune un rand de biscuiti. Eu am folosit faguri:
Se toarna restul de crema si se pune inca un rand de faguri / biscuiti. Se da la rece 24h (frigider):
Se "plimba" cratita pe flacara de la aragaz apoi se rastoarna tortul pe platou, cu grija:
Se feliaza foarte frumos:
< Anterior | Urmator > |
---|