Um Ali este versiunea egipteana pt budinca din paine, iar in traducere inseamna “Mama lui Ali”. Este un desert care merge in serile mai friguroase si este usor si repede de preparat. Nu dau cantitati, fiecare isi pune ingredientele dupa preferinta si nr de persoane
Ingrediente:
Foietaj sau croissant simplu
Lapte
Smantana
Zahar
Nuca de cocos
Stafide
Zahar vanilat/vanilie
Scortisoara (optional)
Migdale, alune de padure fara coaja, prajite si tocate marunt
(eu nu am pus)
Se coace foietajul, l-am taiat in patratele ca sa il pot rupe mai usor
Se amesteca smantana cu o parte din zahar
Dupe ce se raceste foietajul, se rupe bucatele si se pune in vasul/vasele pt cuptor
Se adauga stafidele, nuca de cocos, migdalele, alunele de padure, vanilia si zahar dupa gust.
Se toarna lapte in vase pana se acopera ingredientele
Se pune deasupra smantana amestecata cu zahar, eu am mai presarat zahar brun ca sa faca mai repede crusta ( nu am grill la aragazul asta)
Se baga la cuptor la temperatura medie, timp de 15-20 min, si 5 min la temp mare pt a face crusta ( sau se pune sub grill)
Se serveste calda.
POFTA BUNA !!
Reteta a fost preluata de AICI !
< Anterior | Urmator > |
---|