Este o dulceata fina si foarte parfumata
Sau un topping bun pentru inghetata,budinci,orez sau gris in lapte si poate fi folosita pentru uns foile de prajitura,inainte de a pune crema.Parfumul de portocale ,ramane nealterat.
Avem nevoie de :
1,5 kg portocale
sucul de la 2 lamai
1 lt.apa
1,5 kg zahar
cateva batoane de scortisoara
200 g ciocolata min 70 % cacao
Procedam astfel :
Spalam cu o perie ,portocalele si lamaile.
Taiem portocalele,felii groase cam de 1 cm.
Le asezam intr-un vas si le acoperim cu apa (aprox 1 lt).Ca sa ramana sub apa,puneti o greutate deasupra.Eu am pus portocalele in vas de yena si le-am aoperit cu capacul pus invers .
Le punem in frigider pentru 12 ore.
Eu le-am pregatit seara,si le-am fiert a doua zi dimineata.
Dupa 12 ore,le punem la fiert ,cu apa in care au stat si zeama de la cele 2 lamai.
Coja lamailor nu se adauga,pentru ca schimba gustul.
Fierbem la foc moale,60 de minute,pana cand coaja,se inmoaie putin.
Dupa aceasta etapa,se trage gemul deoparte ,se adauga tot zaharul si se fierbe la foc mare,pana apar bulele de sirop la suprafata.Din acest moment mai dureaza aproximativ 20 de minute.
Eu am un termometu special si am fiert pana la 120 grade. In poza scazuse deja temperatura.
Tragem dulceata deoparte.Daca vreti sa fie ca o marmelada,o mixati cu blenderul ,eu am mixat-o putin,sa ramana bucatile mai mari.
Adaugam batoanele de scortisoara si mai dam un clocot.
Asa arata gata ;
Intre timp tocam ciocolata.
Punem dulceata fierbinte in borcane.Un strat de dulceata,apoi unul de ciocolata si acoperim iar cu dulceata.
POFTA BUNA !!!
Reteta preluata de AICI !
< Anterior | Urmator > |
---|