Legume umplute

Reteta culinara » Retete garnituri » Legume umplute

Legume umplute

01-460

Reteta e specifica in regiunea Liguria.

Avem nevoie de un ardei potrivit, doua rosii nu foarte coapte, doi dovlecei mici, 5-6 flori de dovleac si un fenicul (fenel) mic.

Pentru umplutura:4 cartofi potriviti curatati si fierti, 2 oua, 10 frunze de busuioc, 1 catel de usturoi, 6-7 linguri de parmigiano ras.

Feniculul il taiem in jumatate si desprindem bucati.Dovlecelul se taie in jumatate in lung si se scobeste in interior.Oparim cele doua legume in apa clocotita cu sare pentru 3-4 minute.

Restul legumelor de taiem in jumatate si le curatam de seminte.

Florilor de dovleac le scoatem doar pistilul, le clatim rapid in apa rece si le uscam cu hartie.

03-460

Pentru umplutura, cartofii fieti ii zdrobim cu furculita.Adaugam ouale si parmigiano.

04-460

Busuiocul il zdrobim in mojar cu un praf de sare si catelul de usturoi.Adaugam pasta obtinuta la compozitia de cartofi.

05-460

Umplem legumele cu pasta(pireul) obtinut.

06-460

07-460

08-460

Asezam legumele intr-o tava unsa cu o lingura de ulei.Presaram deasupra si un pic de parmigiano.Coacem 20 de minute la 180 de grade.

09-460

10-460

POFTA BUNA !

Reteta preluata de AICI !


Adauga comentariu la reteta - Legume umplute


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tocanita de naut la cuptor
Tarta cu crema de branza si zmeura
Salata de cartofi cu ton
Sesame Chicken
Baton de vanilie
Supa de pasare cu fructe goji
Cosulete umplute
Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati
Pui la cuptor
Paste cu ciuperci si rosii
Dovlecei cu patrunjel si usturoi
Fursecuri simple
Bulete cu cascaval la cuptor
Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara
Chisca cu hrisca - caltabos de Bucovina