Pentru muschiuletul cu susan avem nevoie de:
2 muschiuleti de porc (in partea cea mai groasa aveau cam 5-6 cm diametru)
4 linguri de susan
sare
piper
o crenguta de rozmarin
mix de condimente pentru carne la gratar (sau ce va place voua)
un strop de ulei de masline
...............................................
Muschiuletul l-am uns cu ulei, l-am condimentat cu sare, piper, frumzulite de rozmarin, apoi am presarat mixul de condimente pentru carne la gratar.
Lasam cateva minute muschiuletul si ne apucam de garnitura.
Pentru garnitura am taiat cartofii noi in 4 si i-am pus la fiert cu sare.
Intre timp am pus tigaia de gratar pe foc si-am dat apoi drumul si la cuptor fixandu-l la 180 grade.
Cand tigaia de gratar s-a incins bine, am "tavalit" muschiuletii prin susan si i-am pus la parjolit cate 3 minute pe fiecare parte (i-am gratarit pe 2 parti).
Apoi am luat muschiuletii, cu tot cu tigaia-gratar si i-am pus-o in cuptorul incins, pe treapta din mijloc, pentru inca 10 minute.
Intre timp au fiert cartofii. Le-am adaugat un varf de sare, ulei, un praf de boia si am pisat 1 catel de usturoi de anul asta. Am amestecat totul.
Dupa cele 10 minute in cuptor, am scos muschiuletul si l-am lasat pe fundul de lemn 2 minute sa se odihneasca si-am pregatit repejor o salata de varza cu castraveti si marar.
Am asezat totul in farfurie si-am decorat cu un "mot" de cimbru.
Carnea nu iese in sange; e suculenta si foarte frageda.
POFTA BUNA !!
Reteta preluata de AICI !
< Anterior | Urmator > |
---|