Caracatita in ulei

Caracatita in ulei

CaracUlei01

O friptura care ma scoate des din incurcatura, ca e pe cat de buna, se mai face si singura acolo , in pace!

Mare mi-a fost mirarea cand am descoperit ca si caracatita se face asa. Eu am avut de ales intre o caraacatita de un kil jumatate si una de doua kile. Am ales prima varianta. 

Am spalat-o bine. Am uscat-o bine , am pus-o intr-o oala am acoperit-o cu ulei de masline, dar nu extra virgin. In ulei am pus trei , patru catei de usturoi. Oala am pus-o pe gratarul din fonta si la foc mic, neacoperita. Cand o intepati cu cutitul si cutitul intra usor e gata! La mine aproape 4 ore, ca individul era mare.

CaracUlei02

CaracUlei03

Aici era deja copt .

CaracUlei04

Eu l-am sevit intr-o salata calda cu cartofi.

Diferenta dintre o caracatita fiarta si una coapta asa , e mare : isi pastreaza mult mai mult gustul si culoarea, aroma de ulei si usturoi.In plus nu mai umple bucataria de miros.
Usturoiul cand l-am scos era alb. Uleiul nu trebuie sa fiarba , sa clocoteasca, trebuie sa ramana calm si nemiscat! 

POFTA BUNA !!

Reteta a fost preluata de  AICI !

Adauga comentariu la reteta - Caracatita in ulei


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Covrigi
Pateuri rapide
Palet de dames
Prajitura cu gutui si branza
Prajitura cu zmeura si pomelo
Somon la cuptor cu sos alb
Clatite umplute cu salata de pui si avocado
Crema de zahar ars
Piept de pui simplissime
Ardei umpluti cu legume
Tort de nuci
Salata de vara cu mozzarella
Tort Krantz
Supa din trei feluri de peste
Vanilla Club