Caracatita in ulei

Caracatita in ulei

CaracUlei01

O friptura care ma scoate des din incurcatura, ca e pe cat de buna, se mai face si singura acolo , in pace!

Mare mi-a fost mirarea cand am descoperit ca si caracatita se face asa. Eu am avut de ales intre o caraacatita de un kil jumatate si una de doua kile. Am ales prima varianta. 

Am spalat-o bine. Am uscat-o bine , am pus-o intr-o oala am acoperit-o cu ulei de masline, dar nu extra virgin. In ulei am pus trei , patru catei de usturoi. Oala am pus-o pe gratarul din fonta si la foc mic, neacoperita. Cand o intepati cu cutitul si cutitul intra usor e gata! La mine aproape 4 ore, ca individul era mare.

CaracUlei02

CaracUlei03

Aici era deja copt .

CaracUlei04

Eu l-am sevit intr-o salata calda cu cartofi.

Diferenta dintre o caracatita fiarta si una coapta asa , e mare : isi pastreaza mult mai mult gustul si culoarea, aroma de ulei si usturoi.In plus nu mai umple bucataria de miros.
Usturoiul cand l-am scos era alb. Uleiul nu trebuie sa fiarba , sa clocoteasca, trebuie sa ramana calm si nemiscat! 

POFTA BUNA !!

Reteta a fost preluata de  AICI !

Adauga comentariu la reteta - Caracatita in ulei


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Chec cu ficat
Banana Daiquiri
Paste cu ciuperci si rosii
Supa crema de ciuperci
Salata de Boeuf
Tarta sarata din frunze de conopida
Islere
Salata de fasole cu ton
Piept de pui simplissime
Spaghetti cu sos de vinete si rosii
Tagliatelle a La-Chef-A
Pasca cu ciocolata
Friptura aromata de porc
Prajitura cu visine si ciocolata
Turta dulce din piscoturi