Caracatita in ulei

Caracatita in ulei

CaracUlei01

O friptura care ma scoate des din incurcatura, ca e pe cat de buna, se mai face si singura acolo , in pace!

Mare mi-a fost mirarea cand am descoperit ca si caracatita se face asa. Eu am avut de ales intre o caraacatita de un kil jumatate si una de doua kile. Am ales prima varianta. 

Am spalat-o bine. Am uscat-o bine , am pus-o intr-o oala am acoperit-o cu ulei de masline, dar nu extra virgin. In ulei am pus trei , patru catei de usturoi. Oala am pus-o pe gratarul din fonta si la foc mic, neacoperita. Cand o intepati cu cutitul si cutitul intra usor e gata! La mine aproape 4 ore, ca individul era mare.

CaracUlei02

CaracUlei03

Aici era deja copt .

CaracUlei04

Eu l-am sevit intr-o salata calda cu cartofi.

Diferenta dintre o caracatita fiarta si una coapta asa , e mare : isi pastreaza mult mai mult gustul si culoarea, aroma de ulei si usturoi.In plus nu mai umple bucataria de miros.
Usturoiul cand l-am scos era alb. Uleiul nu trebuie sa fiarba , sa clocoteasca, trebuie sa ramana calm si nemiscat! 

POFTA BUNA !!

Reteta a fost preluata de  AICI !

Adauga comentariu la reteta - Caracatita in ulei


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Salsa cruda
Prajitura cu mere si brinza
Tort din alune de copac
Savarine
Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Covrigi
Chiftelute de urda in sos de rosii
Prajitura cu zmeura si pomelo
Tropical salad with coconut shrimps
Bilute de cartofi cu inima de mozzarella
Rulouri de vinete cu sunca si Roquefort
Chiftelute de calamari
Chiftele din legume
Tarta cu mere
Agliata Verde