Poate o sa vi se para o reteta banala,dar va asigur ca este mai buna decat pare.Reteta o am de la niste prieteni calabrezi,eu o fac destul de des,deoarece vinetele le gasesc in toate anotimpurile.Va trebuie:
-2 vinete mari,sau depinde de cate cotlete doriti sa va iasa.
-2 oua
-pesmet (la ochi)
-sare
-sunca felii
-cascaval feliat,eu am pus sottilette
-ulei pentru prajit
Se taie vinetele felii groase cam de 0,5 centimetri,pe lungimea lor.Se sareaza si se lasa la scurs cam 30 minute.Scuzati dar am sarit peste pasajul acesta cu pozele. Apoi se sterg si se prajesc in ulei.
Se scot si se pun pe hartie absorbanta.
Se ia o felie de vanata,si se aseaza deasupra o felie de sunca.
Deasupra suncii se pune cascavalul ori branza topita
Daca doriti sa exagerati,mai puneti o felie de sunca deasupra cascavalului,daca nu,puneti alta felie de vanata,si eu le-am inchis cu scobitori la extremitati,de frica sa nu mi se desfaca la prajit.
Se dau prin ou si pesmet (cine vrea prin faina,ou,pesmet)
Si se prajesc in ulei. Se scot pe hartie absorbanta. Sunt bune si calde si reci. Aveti numai grija sa avertizati sa scoata scobitorile!!
POFTA BUNA !!
< Anterior | Urmator > |
---|