Mi-am adus aminte de salata asta de mango, pe care de obicei o fac vara si pe care o mancam ca si garnitura la crochetele de crab (crab cakes).
Normal pun doua rosii la un mango, dar pentru ca rosiile de iarna nu sunt asa de gustoase am decis in final sa pun doar una. Asadar, un mango bine copt, o rosie, ulei de masline, suc de lamaie sau lima, sare, piper si ceva frunze aromatice, de preferat menta sau coriandru.
O metoda simpla de taiat mango in cuburi:
- se taie fructul pe lungimea samburelui
Cu un cutit ascutit se cresteaza in patrate miezul fiecarei jumatati, fara a se taia si coaja:
Apoi se impinge miezul inspre afara, ca si cum s-ar intoarce o caciula pe dos. Daca fructul este bine copt, pur si simplu se imping cu degetul cubuletele de mango si ele se desprind de pe coaja.
Tai si rosia in cuburi de aceeasi marime ca si mango, asezonez cu sare si piper, adaug frunzele de menta si la sfarsit uleiul de masline si sucul de lima.
Et voilà:
POFTA BUNA !!!
Reteta preluata de AICI !
< Anterior | Urmator > |
---|