Cornuri cu unt

Cornuri cu unt

CrnUntMac01-460

Asadar,aseara,am primit comanda sotului meu de a face cornuri cu unt !
-De alea mami (eu sunt mami), cum erau la brutarie pe..vremuri...
Nostalgii comuniste.
Azi dimineata,am purces la treaba.

Avem nevoie de :


600 g faina alba,cernuta
1 plic drojdie uscata
300 ml lapte caldut
1 ou
65 g unt moale
1 lingura miere(sau zahar)
1 lingurita sare

Am framantat un aluat ,moale si elastic,pe care l-am lasat la crescut o ora si jumatate.

CrnUntMac02-460

L-am pus pe masa si l-am impartit in patru bucati egale.
Ca sa fiu sigura le-am cantarit.Aveau aproximativ 270 g.
Fiecare bucata,am intins-o cu sucitorul si am taiat-o in patru.
Din sferturi am facut cornuletele,pe care le-am pus in tava pe hartie de copt.
Am mai lasata sa creasca putin.
Apoi le-am uns cu galbenus de ou,si le-am presarat cu mac.
Am ales macul,pentru ca ne place,dar se poate folosi la fel de bine chimen,susan,
cascaval....

CrnUntMac03-460

CrnUntMac04-460

CrnUntMac05-460

Am copt la foc mediu,20 de minute prima tava si 15 minute a doua.

Asa arata finalul.
Si sectiunea.

CrnUntMac07-460

CrnUntMac08-460

Aceste cornuri sunt foarte bune, pufoase si nu sunt dulci.
Se pot manca la micul dejun in orice combinatie.


POFTA BUNA !!!

Reteta preluata de  AICI ! 


Adauga comentariu la reteta - Cornuri cu unt


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Stifatho
Pateu din ficat de porc
Ghiveci de orez cu legume
Tarta sarata din frunze de conopida
Saltimbocca alla romana
Tortelete cu crema Toffee
Pasta de avocado
Ciorbita de pui si fasolica verde
Turta dulce din piscoturi
Poularde au vin (à la Jurassiene)
Aperitiv cu branza brie la cuptor
Bulete cu cascaval la cuptor
Somloi Galuska
Marmelada de zmeura