Asadar,aseara,am primit comanda sotului meu de a face cornuri cu unt !
-De alea mami (eu sunt mami), cum erau la brutarie pe..vremuri...
Nostalgii comuniste.
Azi dimineata,am purces la treaba.
600 g faina alba,cernuta
1 plic drojdie uscata
300 ml lapte caldut
1 ou
65 g unt moale
1 lingura miere(sau zahar)
1 lingurita sare
Am framantat un aluat ,moale si elastic,pe care l-am lasat la crescut o ora si jumatate.
L-am pus pe masa si l-am impartit in patru bucati egale.
Ca sa fiu sigura le-am cantarit.Aveau aproximativ 270 g.
Fiecare bucata,am intins-o cu sucitorul si am taiat-o in patru.
Din sferturi am facut cornuletele,pe care le-am pus in tava pe hartie de copt.
Am mai lasata sa creasca putin.
Apoi le-am uns cu galbenus de ou,si le-am presarat cu mac.
Am ales macul,pentru ca ne place,dar se poate folosi la fel de bine chimen,susan,
cascaval....
Am copt la foc mediu,20 de minute prima tava si 15 minute a doua.
Asa arata finalul.
Si sectiunea.
Aceste cornuri sunt foarte bune, pufoase si nu sunt dulci.
Se pot manca la micul dejun in orice combinatie.
POFTA BUNA !!!
Reteta preluata de AICI !
< Anterior | Urmator > |
---|