- 400 gr faina
- 250 ml lapte
- 2 linguri smantana
- 1 lingura unt
- 1/4 lingurita sare
- 25 gr drojdie proaspata sau 2 lingurite uscata
Drojdia am amestecat-o cu putin zahar,faina si lapte caldut si am lasat-o sa dospeasca
Am pus la masina laptele,smantana si untul dupa ce le-am incalzit putin inainte,apoi faina si drojdia
Cu vreo 30 min inainte ca dospirea sa fie gata,am pregatit crusta
INGREDIENTE CRUSTA
3/4 cup faina de orez
2 lingurite zahar
2 lingurite ulei de masline
3 linguri drojdie uscata
2/3 cup apa statuta,eventual de cu seara intr-o cana,sau apa plata imbuteliata (nu apa direct de la robinet)
Dupa framantare si dospire,aluatul era cam asa
Am pus aluatul pe masa infainata
Si am impaturit ,ca sa activez aerul in aluat
Am asezat in tava de copt (puteti alege sa coaceti in tava de paiine,atunci reduceti cant pt crusta), si am uns generos cu topping-ul
Am lasat la crescut vreo 45 min si am pus paiinita la copt in cuptor preincalzit 210 grade celsius,dupa 20 min am redus la 190 grade. Cam la 15 min am intors tava.
POFTA BUNA !!
Reteta a fost preluata de AICI !
< Anterior | Urmator > |
---|