Tarta de ciocolata

Reteta culinara » Retete dulciuri » Tarta de ciocolata

Tarta de ciocolata

TartaCioco01


Am facut-o dupa o reteta marca Jamie Oliver, careia i-am ajustat cantitatile, intrucat cele data in original se refereau la o tarta de-a dreptul uriasa sau doua obisnuite. De asemenea pentru crema era cerut un ou, dar eu l-am inlocuit cu doua galbenusuri... si-am mai pus in plus si niste vanilie.

Pentru blat:

160 g unt
110 g zahar tos
un praf sare
300 g faina
2 oua
30 g cacao
coaja rasa de la o portocala

Pentru crema:

100 ml lapte
300 ml frisca nebatuta
50 g zahar tos
1 plic zahar vanilat
175 g ciocolata neagra
2 galbenusuri

Pentru a prepara blatul frecati bine untul moale cu zaharul si sarea, incorporati faina cernuta in prealabil cu cacaua, apoi coaja de portocala si ouale. Amestecati usor doar atat cat aluatul sa se lege si puteti forma o bila. Inveliti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 1 ora. Apoi il scoateti, il intindeti si captusiti cu el o forma de tarta pe care ati uns-o in prealabil cu unt. Impungeti fundul tartei pe alocuri cu furculita si lasati forma la frigider inca 1/2 ora.

TartaCioco03

Intre timp preparati crema. Puneti laptele, frisca si zaharul intr-o cratita si aduceti la punctul de fierbere, stingeti focul si adaugati ciocolata taiata bucati. Folositi ciocolata de foarte buna calitate (eu am avut cu 72% cacao).

TartaCioco04

Acoperiti cratita cu un capac si lasati deoparte 5 minute, apoi amestecati bine pana ce ciocolata s-a dizolvat complet. Intr-un vas bateti galbenusurile si incorporati-le la crema de ciocolata cand s-a mai racit.

TartaCioco05

Incingeti cuptorul la 180 grade C si coaceti aluatul 15 minute pana primeste aspectul de biscuite. Scoateti-l din cuptor si micsorati temperatura la 170 grade C. Turnati crema peste blat si mai dati la cuptor inca 15-17 minute.

TartaCioco06

Tarta e gata atunci cand umplutura de ciocolata e ferma la suprafata, dar daca miscati tava, tremura usor (ca gelatina). Scoateti tarta si lasati-o sa se raceasca. Umplutura se va mai intari, astfel, cand o veti taia isi va pastra forma, nu va curge, dar va fi foarte moale si cremoasa.

TartaCioco02

TartaCioco07

POFTA BUNA !!!

Reteta preluata de  AICI !


Adauga comentariu la reteta - Tarta de ciocolata


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Compot de rubarba
Tiramisu
Chec de carne
Piept de rata cu ciuperci
Ghiveci de orez cu legume
Rosii umplute cu ton
Butternut umplut
Ficatei cu ceapa, vin si marar
Tort din alune de copac
Pesto di rucola
Friptura de porc cu sorici
Salsa cruda
Covrigi
Prajitura cu zmeura si pomelo
Cheesecake cu rosii si busuioc